Sesongen for å mate småfuglene er her. Jeg lagde mine første meiseboller for et par tre uker siden, men de er "revet" bort. Omtrent som meierismøret i butikkene........ Så da var det i gang med nye. Har lest en del på nettet hvor flere sier at meiseboller vi kjøper i butikken ofte kan være harske. OK - da kutter ihvertfall jeg ut det!!!! Og det tar ikke lang tid å lage egne. Fuglene oppfatter det som rene "gourmet"måltidet :-)
Først noen av ingrediensene:
Så smelter man litt Delfia-fett og tilsetter godsakene. Husk at havregrynen må lettkokes!!!!!!
Fordeler i mindre porsjoner og avkjøles:
Innpakning i nettet på en vedsekk (spør gode kolleger om råd):
Restene ble lagt direkte på fuglebrettet (trenger en oppussing ser jeg……):
Og i dag morges – før fuglene sto opp – var jeg ute for å henge dem opp. Tenkte fuglene syns det var deilig å få ferdig servert søndagsfrokost. Men spørs om de avventer litt. Det sprutregnet da jeg hang dem opp.
Til jul tror jeg kanskje jeg må pynte meisebollene med rød slufser ![]()
Men vet dere hva jeg hørte på radio herforleden??????? At trekkfuglene “våre” spises som delikatesser lengre sør i Europa. De setter ut feller!!!!!!!! Da syns jeg plutselig global oppvarming kanskje ikke var så ille lenger…………..
Imponert!!
SvarSlett