lørdag 9. februar 2013

Burgere

…. av laks og scampi.  Åj åj åj så godt.  Prøv det.  Du angrer ikke!!!!

004

På bollen jeg lagde “deigen” i sto følgende:

005

Fristende.  Men det er hyggelig å dele med noen Smilefjes

Som tilbehør var kesamdressing med løk og sukkererter.

007009

Lyst til å prøve?  Her er oppskriften:

600-700 fersk laksefilet uten ben

150 g rå scampi

½ rød paprika

2 ts revet skall av lime

1 ss revet fersk ingefær

½ dl purreløk eller vårløk, finhakket

1/2 liten rød chili uten frø, finhakket

2 ts natriumredusert salt

1-2 knivsodd gurkemeie (kan sløyfes)

1 ss thailandsk søt chilisaus (kan sløyfes)

1 dl koriander eller bladpersille, finhakket

Hakk paprikaen i små terninger og press ut væsken. Væsken skal ikke være med. Del chilien og ta ut kjernehuset. Hakk fint. Riv lime på et rivjern på den fine siden. Hakk purreløken og riv ingefæren. Hakk korrianderen fint.

Tin scampiene og hakk dem smått eller bruk food-processor, men ikke hakk dem for fine. Legg alle grønnsaker i en større skål og bland i de hakkede scampi. Kjør laksen i food-processoren støtvis og grovmal. Bland laksen godt med scampi-grønnsaksblandingen. Form siden massen til burgere og stek i en panne ca. 2-4 min på hver side.

Kesamdressing med sukkererter

1 ½ dl kesam med 1% fett

1 ½ dl kesam med 8% fett

1 pk sukkererter (150g)

1 liten rødløk

3-4 ss søt thailandsk chilisaus

Natriumredusert salt og pepper

1 ts linfrøolje

½ ts fruktose

Hakk sukkerertene og løken fint. Bland i kesam. Smak til med salt og pepper, fruktose og søt chilisaus.

1 kommentar:

  1. Mmmmmmmm, så veldig godt ut, skal prøve....neste helg :-)

    SvarSlett