fredag 21. august 2009

Pus hos veterinær

Idag var dagen for å få en sjekk av pus.  Han er blitt 14 år nå, og jeg visste at tennene trengte litt stell og haltingen hans er blitt verre i sommer.  Det skyldes forkalkninger som han har hatt i flere år, men levd bra med inntil nå.

Og det er like spennende hver gang – overholder pus avtalen om når han skal være hjemme???  Vi har hatt flere familieråd - med dette som første punkt på agendaen, men det virker som det bare går ut og inn det ene øret. Men i dag var vi heldige.  Fordi pus har vært alene i flere dager nå, er han som en klegg når vi kommer hjem.  I tillegg til at vi ikke ga han noe mat, gikk dette ganske greit :-)

Helt til vi tok frem katteburet.  Iiiikkkkkkk…………..  Plutselig var han borte.  Men vi fant han.  He he.  Under kjøkkenbordet.  Der har han aldri noen gang vært, men i dag………………..

Pus veterinær 003 Pus veterinær 002

Det gikk til slutt.

Pus veterinær 006 Pus veterinær 004

Så fikk vi fjernet tannsten og tatt røntgen av albuer og skuldre.  Tennene var dessverre ikke i den stand de burde.  Vi må tilbake og trekke 2 hjørnetenner oppe.  Da har han bare 1 igjen, siden han allerede har mistet 1.  Tåteflaske neste………………

Pus, eller Otto som han egentlig heter, hadde litt forhøyede nyreverdier også, men etter en sjekk med ultralyd var det ingen “skumle” saker på gang.  Bare gammel!!!!!!!

Tanken var å la pus få litt smertestillende for forkalkningene, men pga. nyrene var ikke dette så lurt.  Derfor ble det litt akupunktur istedet.  Nå blir han snart som ny igjen :-)

Pus veterinær 015

Pus veterinær 009 Pus veterinær 013

Mens alt dette foregikk, tok jeg meg en liten tur for å lufte litt hunder.  Mikkel bl.a.  Da jeg lukket opp bildøren for å hente lommeboken, var han ikke sen om å hoppe inn.  Og sette seg godt til rette.  Kanskje han hadde lyst til å være med mamma hjem??????

Pus veterinær 008  Pus veterinær 007

2 kommentarer:

  1. Hei Otto, jasså, det står dårlig til med tenna dine også! Jeg var og trakk en hjørnetann på fredag. Det var visst no' sykdom i den ene nede. Det er IKKE morsomt hos dyrlegen, og det er i hvertfall IKKE morsomt når jeg skal ha smertestillende sprøytet inn i munnen. Jeg åpner ikke munnen frivillig nei, og jeg åler meg som en mark, og klorer! Men nyrer og lever er fine! Heldigvis, jeg drar jo på åra jeg og, 15 år er jeg blitt. Hilsen Pontius!

    SvarSlett
  2. Knegg!!! Morsomt å se hvordan dyr reagerer straks de skjønner at de ikke skal til et "ikke morsomt" sted!! Har Bella fått egen sikkerhetssele i bilen? Hi Hi

    SvarSlett