torsdag 30. juli 2009

SKOGSSOPPSUPPE

Ny tur i skogen.  Det anta oss at det ville bli litt regn idag, så vi pakket oss godt inn i regntøy og støvler.  Ikke dumt.  Det sprutregnet da vi var ferdig med turen :-)  Men det fins faktisk ikke dårlig vær – bare dårlig klær.  Helt sant!!!!!  Og er man ute i regnvær får man all soppen og alle bærene helt for seg selv.  Vi møtte ikke en sjel der ute.  Dessuten risikerer man bare å bli litt våt.  Hva spiller det for noen rolle?  Det tørker faktisk!!!!!

Vi renser ikke soppen ute i skogen.  Det tar vi når vi kommer hjem.  Om å gjøre å få med seg mest mulig sopp.  Så dro vi hjem, fyrte i ovnen, satt på radioen, traktet litt kaffe, kjøpte en sjokolade på vei hjem og satt oss ned og renset.  Og diskuterte hva vi skulle gjøre med dem.  Enda ikke bestemt. 

 

010

Dagens og gårsdagens fangst.

 

 

 

 

002

 

 

 

  004

 

 

 

 

 

005 

 

 

En av de største kantarellene jeg har sett. Linselokket hadde god plass!!!!!!!!

 

 

 

007

Se på den sveisen da!!!!!!!!!!!!!!

 

Så en liten oppskrift til slutt – skikkelig god suppe – prøv den:

300 g sopp

3 sjalottløk

2 ss olivenolje

50 g smør

2 dl hvitvin

8 dl lys kraft (buljon er helt OK)

5 dl kremfløte

1 ss frisk timian

2 ss persille

1 ss gressløk

salt og pepper

Legg til side noen sopp til garnityr.  Skjær resten av soppen i grove terninger.  Finhakk sjalottløk og stek den gyllen med soppen i litt av smøret og olivenoljen. Hell over vin og kok inn til tredjeparten er igjen.  Spe med lys kraft og fløte.  Kok videre i ca. 10 min.  Hell suppen over i en kjøkkenmaskin og kjør den glatt.  Ha suppen tilbake i kjelen og gi den et oppkok.  Smak til med salt og pepper.

Skjær den soppen du la til side i passende biter og stek den gyllen med resten av smøret og olivenoljen.  Hakk krydderurtene og dryss dem oppi.  Krydre med salt og pepper.

LYKKE TIL!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar