søndag 19. juli 2009

Bærsesongen i full gang

Det var planlagt tur på Ble i helgen, men det endte opp med besøk av venner både på fredag og lørdag istedet.  Og det var kjempekoselig.  Vi har kost oss med reker og hvitvin hele helgen :-)

Ellers har det vært turer i skog og mark.

062

Nå er det bare å komme seg ut og plukke bær.  Sesongen har startet og det blir travle dager fremover……….  Noen multebær modner dag for dag, og litt hver dag blir mange hyggelig desserter på kalde vinterkvelder.  Blåbærene trenger litt mer tid, men noen er faktisk gode og ikke alt for sure.  Kreklingen har såvidt starter, likeså kantarellene.  Men å vente med å plukke inn hele vinterforrådet på et par dager kan man egentlig bare glemme.  Vi konkurrerte allerede med en annen plukker om multebærene i dag.  Villbringebærene er i full sving og markjordbærene har enda litt igjen før det er over.  Nam nam.  Man kan gå og småspise hele turen.

Og Bella har det virkelig travelt.  Hun er ekstremt opptatt av å få i seg nok anti-oksidanter.  Bygge opp et lite lager for vinteren.  Og hun spiser jo selv rett fra buska, så det er veldig lettvint. 

040039

     050

Vanskelig å se på bildet, men hun er helt blå på tunga.  Hi hi.

049

 

 

Xtra tar seg en liten pust i bakken imens.  Hun liker visst ikke blåbær.  Ville ikke ha selv om hun fikk de ferdig servert!!!

He he.

 

 

 

Men det har kostet litt å få tak i disse bærene.  SH måtte hente frem gjeteregenskapene sine for å få jagd vekk noen små”nysgjerrige” kyr.

016

 

Først så det ut til at de forsvant da vi nærmet oss, men ikke søren om den ene ville rikke seg av veien.

 

018

 

 

 

017

    

 

Xtra gjorde også et iherdig forsøk, men den bare krummet ryggen og kom enda nærmere.

 

021

Bella og jeg hadde forsvunnet opp i skogen forlengst.  Jeg er ganske livredd disse dyrene.  De ser fullstendig tomme ut i blikket og noen form for kommunikasjon er jo totalt bortkastet……

SH og Xtra fant det best å være ydmyk.  De gikk en omvei ut i buskaset.  Men hjalp det?  Nei da.  Da ble det bare enda mer spennende.

022

Da var det bare å finne frem en pinne og hente frem gjeter- egenskapene……… 

Bare se.

 

 

 

 

023

025

Det funket!!!!!!!!!

028

I løpet av turen kom det selvfølgelig en del regnbyger.  Klissvåte tuslet vi hjem og spiste resten av rekene etter helgens festivitas. 

056

 

Og alene var vi ikke…..  Ha ha.  Det er forresten kun pus som får servert en reke.  Elelrs hopper han bare opp på bordet…….

 

 

 

 

 

Nå er det slaraffen på sofa’n.  Det pøsregner ute, og vi venter egenlig bare på at det skal bli opphold så vi blir ferdige med å legge skiferheller.  En sitteplass og en sti.  Tror det blir veldig bra når vi blir ferdige.

010 

I mellomtiden fyrer vi litt på peisen og koser oss med kaffe og en middagshvil (for de eldste……).   Xtra vet også å nyte livet. Hun har funnet yndlingsleken sin – en kong – som hun koser seg med.

072 067

1 kommentar:

  1. Hei Bella!
    Ville bare si at vi gleder oss veldig til du skal komme på besøk til oss! Mikkel har begynt å telle ned dager... ;)

    SvarSlett